2024_07_27_zámek Bělá pod Bezdězem, Těžká Barbora, [No. 15]

 

 

Zhluboka dýchat aneb Sám s děvčaty v dešti,
zleva Vojta Hajný, Viki Bahníková, Anička Chocholoušová, Kačenka Luňáková a Bára Matoušková.


V Bělé jsme sice hráli Těžkou Barboru podruhé, ale přesto se našlo cca třicet diváků, kteří loňské hraní nestihli nebo se jim tolik líbilo, že přišli znovu. O dvou vím určitě 😉.

Soubor se sešel cca na 17. hodinu a už velmi zkušeně jsme postavili konstrukci. A vůbec, kolem půl sedmé bylo naprosto hotovo. Kdo hrál? Dalo by se říct, že jsme obsazením kopírovali první představení ve Mšeně. Jedinou výjimkou byl hejtman, toho místo Miloše Kodejšky hrál Lukáš Fila. Drobné změny byly ve sboru "školních dítek", kde ubyla Bětka Niklíčková a naopak přibyly Viki Bahníková a Anička Chocholoušová. A ještě jedna změna - místo Davida Durdise, který se pohyboval někde v Jižních Čechách, nastoupil v Bělé Roman Dušek. Grétu si opět dala Jana Vernerová, včetně dalšího skvělého koláče :)

Přiblížila se půl devátá večer a my začali. Představení se pěkně rozběhlo. Ale ouha. Krátce před půlkou začalo krápat, pak pršet a nakonec se spustil fakt super liják, který dosáhl vrcholu asi kolem desáté hodiny. Jak rychle přišel, tak i rychle skončil. Poslední půlhodina už byla v suchu, alespoň shora. Odspodu jsme stále malinko vlhli. 

Musím ocenit statečnost diváků, kteří vydrželi a (alespoň myslím) nikdo neodešel. Takže až na déšť vcelku vydařené představení. 

Drobnosti, chybky, minely - asi největší kolizí byly Lukášovy kalhoty, které mu během představení spadly. Díky Bohu, bylo to za oponkou, když se připravalo vytažení hejtmana z bedny. Ale nic nepomáhalo, až Gafa lepicí páska. To je ostatně vidět i na jedné fotografii, kde se tím, hoch jeden hejtmanská, chlubí. A pak nám záhadně zlobily porty. Různě se mutovaly (tedy umlčovaly), různě se zapínaly a nakonec, i když už všechno bylo vypnuté, můj port pořád běžel. Tak nevím, asi jsme objevili něco na Nobelovu cenu. 

Tady najdete pár fotek.

Přátelé, choďte do divadla. My například za pár hodin vyrážíme do Hronova, takže se budeme snažit vám zprostředkovat místní atmosféru i spatřená představení, minimálně blogem. Ale možná vás bude čekat i malé překvapení. Uvidíme, jak to půjde. 

Krásné prázdniny a už teď si můžete rezervovat lístky na premiéru našeho nové představení PODNEBÍ.

Komentáře