2024_05_19_Divadýlko na Chlumu u Vyskeře

 

Naše slavná výprava na Nebák. Naše hostitelka Míša je ta úplně vlevo.

Divadýlko občas vyrazí i do přírody. Většinou na nějakou divadýlkovskou sešlost. Tentokrát nás pozvala Míša Charvátová do restaurace CHLUM nedaleko Vyskeře. Nebo Vyskře? To je vlastně jedno. Míša se vdala a má asi rok a půl malého Pepíčka. A samozřejmě manžela. Míša to pozvání nadhodila už vloni na chalupě u dědy Vaška, ale nebyl ten správný čas. Vlastně nebyl skoro žádný čas. Ten nastal až letos. Přesněji v neděli 19. května. 

I když ráno ještě pršelo, na Vyskeři nás vítalo už sluníčko a nebe se modralo nad výstavní restaurací. Míša to pojala opravdu velkoryse - pozvala nás ke stolu a vše šlo na účet podniku či spíše její peněženky. Za to jí patří vřelý dík a náš slib, že příště zase pohostíme my ji. 

Po úžasném obědě, konfitovaná kachně v brusinkovém rozvaru s karamelem a bramborovými plackami - ještě polykám sliny, jak to bylo dobré - a pár pivečkách jsme se vydali na procházku malebnou krajinou Českého ráje k rybníku Nebák. Tady jsme se usadili na hrázi a kochali se či si lehli do trávy. Moje dcerunky koupily tatínkovi zmrzlinu Barbie. Jakože humor. Ale kdo může říct, že na hrázi Nebáku lízal Barbie? No, co už. 

Při všem tom slunění Míše zazvonil telefon a její starostlivý manžel, sledující meteoradar, vydal varování před bouřkami a přívalovými dešti. Nedalo se nic dělat, vydali jsme se zpět. V kopečku pod restaurací nás chytil svěží deštík, který se, sotva jsme usedli, změnil v opravdický "ceďák". Káva, tonic, dobroty. Veselé rozprávění. A hups, bylo šest hodin a my se pomalu loučili a ještě jednou děkovali Míše za nádhernou neděli.

Tak zase někdy - třeba u vás :)

A pamatujte, chodit do přírody a odměnit se návštěvou hospody je normální. Skoro jako chodit do divadla. Protože to je taky pecka. 

Pár fotek na závěr.

 

Komentáře