2024_05_17_Bakov nad Jizerou, Těžká Barbora, [No. 10]

 

V zákulisí včera vládla pohoda (Tomáš Dlask alias První občan).

Představení Těžké Barbory, které se odehrálo v pátek sedmnáctého května od půl osmé večer v bakovském divadelním sále "Radnice" proběhlo v poměrně uvolněném a přesto soustředěném ovzduší. Úterní zkouška, které se sice účastnila sotva polovina herců, přinesla i tak své ovoce. Po textové stránce to bylo znát. Roli pana učitele si zahrál Vojta Hajný a jeho vyvolenou Sisku poprvé naše "malá" Simonka. A myslím, že to nebylo vůbec špatné. V roli Prodavačky ryb se poprvé objevila Anička Kolínová a malá Kačenka Luňáková se stala stálou členou dětského sboru. Diváci, kterých sice byla sotva třetina sálu, se i přes svůj malý počet bavili a o to lépe se hraje. Kdo to zná, rozumí.

Mezi veselé momenty v zákulisí tak můžeme zařadit doma zapomenutý počítač, ze kterého zvukově celé představaní odbavujeme. Chyba naprosto principálská, ano  moje. Dále ztracený sýr páně hejtmana. Ač si ho včerejší představitel této role, Lukáš Fila, zcela určitě dával do batohu... byl prostě fuč. Ještě, že se přijel podívat Miloš Kodejška, který stejnou roli (hejtmana) bude "skákat" v létě a dojel sýr koupit.

Na scéně mezi nejhezčí, neplánované okamžiky patří přiznání pana učitele Gustava, že zapomněl text a neví, jak je to dál. Ovšem nutno podotknout, že přiznání bylo zhudebněné, zpívané a jak podotkl právě Miloš Kodejška, skvěle intonované. Pro jeho upřímnost a bezprostřednost ho právem ocenili diváci potleskem. 

A tak nezbývá, než se těšit na další uvedení Barbory, poslední indoorové představení letošní sezony 20. června.

Tady pár fotek z představení.

Z dalších představení vybírám:

25. května od 19.00 - Bylo nás pět - škola Horní Stakory
31. května od 20.00 - Prodavači snů - Dobrovice, kino
13. června od 19.30 - A tak tě prosím, kníže - Dům kultury MB, Div. sál

Občas se na scéně nebo v zákulisí stane, uděje či objeví něco neočekávaného a blog "Do zákulisí..." vám to zprostředkuje.

Choďte do divadla a do Divadýlka zvlášť.  

Chodit do divadla je totiž normální.

 

Komentáře