2024_04_13_Divadýlko na dlani, Vávra, [No.46]

 

Neotřelý pohled na jeviště v Brodcích během hry. Skutečně ze zákulisí...

Lízalka dostala pěstí! Maryša na zemi po útoku své matky! Vávra si s Bučkovou v posteli už nic nezadře!

Takové a podobné titulky byste mohli číst, kdyby blog Do zákulisí byl bulvár. Co se tedy dooopravdy stalo? V sobotu 13. dubna nás čekalo představení v nedalekém městyse Brodce nad Jizerou. V 16.00 hodin se nakládalo u "kulturáku" a pak jsme vyrazili směr Brodce. Herecká sestava byla běžná až na jednu výjimku - místo Honzy Jíšeho se role Tomáše Stróhala ujal již po několikáté kolega z benáteckého souboru Vojta Hajný.

Kolem páté bylo vše připraveno a tak jsme vyrazili na malé (velké) pivko a malinovku do nedaleké hospůdky. Po návratu jsme dosvítili, dozvučili a šupky do kostýmů. Snad díky příjemnému, skoro až letnímu počasí venku se návštěva brodeckých zastavila na čísle 27. Rozlehlý sál místní Sokolovny tak působil poněkud prázdně. Dokonce i tak zněl. Nezvyklý prostor jsme patrně trochu podcenili, protože - alespoň podle svědectví našich děvčat Simonky a Barči - někdy bylo špatně rozumět. Poučení pro příště - nepodcenit ani hlasovku. Mimochodem, obě naše dcery se chopily zvučení (Bára) a svícení (Simonka) a vytvořily tak bezchybné sesterské duo. To bylo super. 

Diváci se i přes malou návštěvnost velmi upřímně bavili, hrálo se v konečném důsledku velmi dobře. 

A ještě jedna pozitivní zpráva. Dojedli jsme utopence (bez nežádoucích následků), které zbyly po Noci divadel.

Přátelé, choďte do divadla i když je venku hezky. A nebojte se, my za vámi vyrazíme i ven, ale až o prázdninách. Zatím se můžete těšit na další představení na domovské scéně a to hned další čtvrtek 18. dubna. Jsou pro vás připraveni Prodavači snů. I když se jedná o židovskou tématiku, jde hlavně o film, Hollywood a bude spíš legrace než trápení. A tady si můžete koupit lístky, do středy se slevou.

Tady jsou fotky ze včerejška.

Komentáře