2024_01_08_Benátky n./J., Velký sál Záložny_Bylo nás pět_repr. [No.54]

 

Malý Péťa Bajza (Jeník Hejdrych), při rozhovoru s tatínkem
(Martin Weiss), kterému naslouchá kamarád
Eda Kemlink (Radek Kotlaba)

 

To jsme začali pěkně zostra. Zkraje ledna a lup! Neplánované představení se domluvilo v pátek 5. ledna. Tehdy se na nás obrátila Karolína Srncová z benáteckého souboru Bazilišek. Měli hrát svoji zatím poslední hru NÁPIS, ale pro onemocnění v souboru z toho sešlo. Oslovila nás, jak sama psala, až "osmé v řadě", a vida klaplo to. A to dneska, po představení mohu přiznat, měli jsme dva záskoky - za Davida Durdise hrál Jirka Filip. On to tedy hrál už po několikáté, takže šlo vlastně o řídkou alternaci, ale vzhledem k tomu že mezi jeho angažmá v této multiroli vždycky uplyne asi rok, beru to jako záskok. Velký záskok za Honzu Jíšeho, ten provedl Láďa Niklíček. Uměl text skoro úplně. Ale vůbec netušil, kde se má pohybovat. Takže občas byl pusunován, hlavně Radkem Kotlabou, jako vagonek při "šibování". A protože celé představení bylo pěkně, posvátečně uvolněné, sem tam jsme si něco přidali, zažertovali..., ale po hříchu to byly vtipy většinou situační, nebo těžko přenositelné, takže zůstanu jen u tohohle konstatování. 

Rádi jsme v Benátkách zaskočili, vždyť patří k našim kamarádům nebližším. Řadu místních herců můžete vidět v nejednom našem představení. Herci počínaje a Barborou konče. 

Vy, kdo jste včera v Benátkách nebyli, můžete vše napravit 18. ledna kdy Bylo nás pět uvedeme po pětapadesáté. Přijďte s námi ty dvě pětky oslavit. A vlastně to bude úplně stejná sestava. 

Tady pár fotek a jedno tradiční poučení, tentokrát netradičně zveršované:
"Kdo chodí v lednu do divadla,
toho nádcha nepopadla.
Oblíkej si roláček,
v divadle je Poláček."

-mat-

Komentáře