2023_10_20_Brodce, Sokolovna_Bylo nás pět_repr. [No.53]

 

Bylo nás pět v Brodcích. Jak vidíte na fotografii, skutečně
nás bylo šest, že Svobodová?! Ono nás na tedy konec bylo mnohem víc.


V pátek 20. října jsme zamířili do nedalekých Brodců (Brodce), městyse ležícího na cestě mezi Boleslaví a Benátkami, odehrát 53. reprízu Bé pětky (my to tak zkracujeme). Nakládalo se v 16.00 hodin v "Divadýlku". Před pátou jsme byli na místě a stavělo se. Část navštívila i místní restauraci, kde měli Plzeň za 45Kč(!) a moc veselého pana výčepního z Vietnamu. S každou přibývající čárkou na lístečku se usmíval víc a víc, bedlivě sledoval stav hladiny našich půllitrů a donášel plné sklenice. Úsměv mu zmrznul na tváři, když jsme už potřebovali odejít a přinášené pivo odmítli. To se i trochu zakabonil. Ale všechno dobře dopadlo, a věc dnes skoro nevídaná - berou i karty. :)

Představení začalo nezvykle, po příchodu Jeníka Hejdrycha, který vejde na scénu za hudby a rozpřáhne ruce se ozval ohlušující potlesk. Jenda to taky komentoval slovy - "vidíš, když umíš přijít na jeviště, sklidíš potlesk". Bé pětka uprašovala v pěkném tempu, měla své vrcholy, sem tam drobná škobrtnutí, která snad diváci ani nezaznamenali a na konci jsme byli odměněni kvalitním potleskem. 

Naše poděkování míří k dámam, které se o nás staraly v zákulisí a to nejen slovem, ale i jídlem a pitím. Většinou na štacích není taková péče obvyklá, ale my si rychle zvykneme. 

Choďte do divadla, třeba uvidíte jak někdo pěkně vejde na scénu. Tak mu klidně zatleskejte. A navíc chodit do divadla a na kulturu vůbec je normální. 

A tady pár fotografií od místního pana fotografa Vojtěcha Růžka, z balkonu Sokolovny. Jsou to fotky s jistým nadhledem:)

-mat- 


Komentáře