2023_03_06, Benátky, Záložna, Prodavači snů; [No. 8]

Nate Dershovitz alias Nick Driver (Martin Weiss), chtěl vždycky
prorazit do Hollywoodu. Zatím to dotáhl do Benátek.


V Benátkách by chtěl hrát každý, myslím v těch nad Jizerou. Kdo by se harcoval do Vlach. A my v místním sále Záložna hrajeme už po několikáté a rádi. Diváctvo je tu povětšinou velmi vstřícné a vychované místním souborem Bazilišek, takže se smějí tam, kde mají a nehází ostré předměty na jeviště. A to se počítá. 

Je pravda, že se náš termín hraní "trefil" do mého nastydnutí, a tudíž mě to trochu kazilo zážitek z celého hraní, ale snad to nebylo poznat. Tentokrát jsme stavěli světla, zvuk i video, takže práce bylo opravdu nad hlavu. Všechno se díky přičinlivosti několika věrných zdařilo a  stihlo, takže se mohlo začít v předem ohlášený čas. 

Hra běžela, s drobnými škobrtnutími, které nás přiměly udělat si následující úterý zkoušku, ještě před domácím hraním a "Wintrovkami". 

Nic zásadně veselého ani tragického se nestalo, prostě standardní představení, s lehce adrenalinovou příchutí. Příchuť byla dodána abscencí poloviny hrajících na páteční zkoušce. Jo, holt jarní prázdniny nám do plánů hodily vidle.

Přátelé choďte do divadel, i když je za oknem jaro. V divadle může být i pořádně horko. 

       -mat-

Komentáře