2021_08_07, hrad Houska, Šílená lokomotiva No. 46

 

Naše kupé zleva - stojící průvodčí Turbolencius Genkoň (Honza Hejdrych)
 Kapustinský (Honza Jíše), MUDr. Vašnický (Jirka Šubr), Mína z Barhelmu (Simona Matoušková), Červenáček (Filip Veselý j.h.), Mirek Dušín (Martin Weiss) a Dr.Ákula (David Durdis) a 


Na Housce hrajeme již po několikáté. Tentokrát došla řada na Šílenou lokomotivu. Sice tak trochu více náhodou, než plánovaně. Ale za všechno může letní provoz a dovolené, a taky to, že jsme byli celou zimu zavření a teď všichni vyráží za sluncem a vodou a komáry. 

Sraz na Housce byl na 18.00 hodinu a během stavby jsme měli milou návštěvu. Náš kolega a kamarád, Luboš Dvořák se na nás přišel osobně podívat. Vzhledem k tomu, že byl od půlky března v nemocnici a ve velmi vážném stavu, tak samotná jeho přítomnost byla radostnou událostí. Všichni kdo byli ze souboru na Housce přítomni, ho viděli moc rádi. Sice přišel o jedné hůlce a zhubl 25 kilo, ale (!) dorazil v doprovodu družky Veroniky. Jak říká Panglos v Candidovi vše tak jak má být a vše je nejlepší. Tak Luboši (jak říkají Cimrmani) táhni a srůstej a brzy na scéně naviděnou.

Představení začalo a trochu nás překvapilo, že většina diváků se odteleportovala na balkon, tudíž dole bylo dost prázdno. Tedy jmenovitě dole byl pan Pavlík, Luďek Grumich, Míra od Jendy, slečny průvodkyně, mojen starší dcera Zuzka s vnoučkem Nikolasem (ano jsem děda) a naše Bára. Simonka zajišťovala s dědou zvuk a světla a zbytek cca asi 20 lidí seděl nad našimi hlavami. Myslím, že balkónové typy asi ani moc neslyšely, protože zvuk si tu na hradě dělá co se mu zamane, ale to je život. Drobnou omluvou pro diváky je snad to, že se opravdu schylovalo k dešti a dokonce sem tam pršelo. A také jsme na Housce měli jeden záskok spojený s malou premiérou - Filip Veselý, který chodí do dětského kroužku překročil hranici mezi dětským a dospělým souborem. Červenáčka dal super a jako jediný uměl text.

Ale i jinak se nám podařily různé kousky na jevišti - od pozdních příchodů, přes překotné pouštění zvuků, až po pomýlení si vlastního jména postavy (já), dokonce několikrát (já 3x) a dokonce souhrou náhod skočili Honza Hejdrych s Jirkou Šubrem, tak šikovně jednu scénu, že se skoro nedalo pokračovat. A tak jsme s Radkem Kotlabou "zaimprovizovali" jeden vstup tak aby mohli "cestující z kupé" odejít na lokomotivu. Oni sice potom tvrdili, že by odešli i tak, ale... Po bitvě každý generálem. Nicméně z popisu je jasně vidět, že představení mělo jisté trhliny a nedostatky. Ale to už s sebou nesou ta letní představení po širou oblohou. Ach joooo...

A proto choďte do divadla i když se mračí a chystá na déšť. Uvidíte co jste ještě neviděli.

A tady fotky.

-mat-


Komentáře