2020_08_08_hrad Houska_Mušketýři_repriza No. 12

 

Těsně před zkouškou na píseň KULIČKY
(zleva) Vojta Hajný (D´Artagnan), Martin Weiss (Aramis), Lukáš Fila (Athos),
sedící David Durdis (Planchett), Petr Matoušek (Cyrano) a Štefan Greguš (Porthos).

 

Sobotní podvečer na hradě Houska. Po 18. hodině jsme se sjeli, postavili, nazvučili, oblékli, odehráli, líbili se sbalili a odjeli. 

Ne, já vím to nestačí. A navíc si zrovna včerejšek zaslouží trochu se rozepsat. Oproti Neratovicím bylo na Housce o poznání chladněji. Ač jsme stavěli bez dozoru (Honza Jíše nehrál), společnými silami se scénu podařilo zrealizovat v rekordně krátkém čase - cca za hodinku. Stejně tak trvala stavba světel a ozvučení a mohli jsme zpívat. Oba majitelé manželé Pavlíkovi se o nás postarali jako vždy velmi pěkně a atmosféra slibovala příjemné překvapení. Také návštěvnost byla takřka pětinásobná oproti pátku v Neratovicích a víc jak 150 diváků sledovalo a dle reakcí se i dobře bavilo po celý čas naší inscenace. Nezbývá než se těšit na další hraní ať již na Housce či Stránově. 

Co by to bylo za letní představení kdyby nebylo trochu improvizace - at již chtěné či nechtěné. Do té první patří občasné Cyranovy glosy tu na mladíka padlého do kašny, tu na psíka štěkajícího na ochozu. Mezi ty nechtěné patří třeba část rozhovoru královny s kardinálem:
Královna - Co nám nesete Karle? (místo kardinále),  a to naší královnu tak rozhodilo, že zbytek hovoru probíhal ve velmi napjaté atmosfeře - královna stěží potlačovala smích.

A o několik chvil později:
Královna: ... Čtyři sta tisíc říšský tolarů ročně. Tučná sumička. Vážně si myslíte, že je dobré podporovat protestanty proti katolíkům?
Kadinál (Karel): Podporujeme Švédy proti Hrbsburk...proti Hamsbur...proti Hanbsrkům. Nesnažte se tomu rozumět...

Ale to byly jen mušky na kráse, stejně jako že kardinál mále pro...čůral další výstup. Prostě si to špatně načasoval. Ale toho si asi nikdo ani nevšiml. Nutno pochválit ještě Jirku Filipa v záskoku Dona Miguela a Valdštejna. 

Obecně to bylo velmi příjemné představení. Diváci, alespoň co víme, odcházeli spokojení. A ráno dokonce jedna z divaček poslala takový krásný mail, který si tu dovolím uveřejnit (pochopitelně jen se zkratkou jména a bez mailu - GDPR :)))

Ing. Bohuslava Ch.
Dobrý den,
ráda bych celému souboru ze srdce poděkovala za úžasné provedení Mušketýrů, které jsme měli možnost shlédnout včera večer na hradu Houska.
Velice jsme se bavili, bylo nás na představení sedm a všichni jsme se shodli, že jste jedním slovem báječní a že jste si hru užívali stejně jako my v hledišti :-)
Přeji vám všem hodně štěstí a pohody nejen v těchto letních dnech, spoustu dobrý her a nadšeného publika, jakým jsme byli i my včera a do budoucna zcela určitě i budeme.
Mějte se moc krásně.
Bohunka Ch. a její rodina a přátelé z Mělníka :-)

 Takové reakce dostává každý rád. Nám se taky moc dobře hrálo.

 Fotky od Katky Roscové, Martina Weisse a Lukáše Fily najdete zde

-mat- 

 

 

 

Komentáře