2019_11_21_PREMIÉRA_(f)RACEK


Před premiérou (zleva Láďa Niklíček, Petr Havlík, Michaela Charvátová, Jitka Urbanová)
A máme po premiéře. A já, konečně nabravší nové síly a vstřebavší zážitky mohu konečně napsat jak to ve čtvrtek všechno bylo.
Na místě jsem se ocitli všichni kolem osmnácté hodiny. Napětí okolo žaludků neklamně hlásilo příchod trémy. U každého byla jinak intenzivní a měla jiný časový průběh - díky tomu nedošlo k  vyřazení hereckého WC z provozu. Díky Bohu. Scéna byla postavena raz dva, Libor s Davidem Braným (nový kolega jež usedl za páky osvětlovací a zvukové) nasvítili a my se pomalu převlékali do kostýmů. Trochu nás rozladila uzavřená společnost v horním restauračním zařízení, protože jsme tušili, že bude hluk a byl. Takže se v průběhu hry do (f)RACKA mísili podivně modulované hity rockové a popové scény a vytvářeli poněkud bizarní kulisu našeho snažení. Nic méně, v sále se usadila asi osmdesátka diváků a představení mohlo začít. 
Představení se odvíjelo trochu jinak než jsem čekal. Na mnoha místech, kde jsem předpokládal smích skutečně smích nastal, ale na místech kde jsme si byl jistý - nic. Trochu nás to asi vzadu, za šálami rozhodilo, ale jen na chvíli. Ale myslím, že to nijak zásadně neubralo na celkovém vyznění celého představení. Spíš to beru jako další podněty které nám pomohou být ještě lepší. Donutit diváky smát se tam kde chceme. (Základní pravidlo totiž zní - pokud diváci nereagují tak jak jste chtěli - je něco špatně na scéně - ne v hledišti) A my vás milí naši diváci k tomu smíchu dovedeme. Do Rakovnické přehlídky nám zbývají dva měsíce na ladění a dobrušování, a na to se těším. 
Proto vy, kdo chcete vidět ještě čerstvého (f)RACKA, máte možnost zahlédnout ještě sotva z trouby vytaženého opeřence tento pátek v Bělé pod Bezdězem v Komorním sále MKZ od 19.30 hodin. Vstupné 60,-. Lístky k rezervaci zde. 

A choďte do divadla je to zdravé.

-mat-

Komentáře