Divadelní deník - 7. a 8. ledna 2019


PONDĚLÍ 8. 1. 2019
Zkoušíme Vávru. Radek (Alois Mrštík) nebude 14 dní na zkoušce - jede na lyžák, jak on říká jako námezdní lyžařská síla. Pro nás to znamená udělat co nejvíc výstupů s Radkem dnes, tedy v pondělí
a zítra. Pak až na konci ledna.

Zopakovali jsme to co máme hotové a ještě přidali obraz ve kterém se kují pikle u Lízalů. Stále chodíme po scéně s texty. To jim brzo zatrhnu. Maryša bere antibiotika a leží. Takže zkoušíme bez ní. Honza Jíše (Strouhal) dneska pohřbil vozidlo - Enterprice II. šla do šrotu. Sbohem pane Spoku.

Kostýmy - otvírá se debata okolo kostýmů - zkoušíme chlapy obléct z fundusu, většinou se to daří. Každý si něco odnesl, já mám malé kalhoty - do který se musí všít klín ještě větší než tam je :))
a režnou vestu. Radek i Láďa Niklíček (bří Mrštíci) jsou oblečeni jako páni z města. Martin Weiss (Francek) v základě taky, děda (starý Boreš) má vestu. Petr Havlík (Lízal) si nedonesl nic a chce hrát jako fešák. No to se bude divit.:))

Taky probíhá debata o rekvizitách (sklenice košíky), botách, pozadí - využijme základ z NEBOŽKY.

ÚTERÝ 8. 1. 2019
Dneska opět Vávra. Poslední scéna. Opět chybí Maryša. Děvčica nešťastná...má horečky. Poslední scéna postavena docela rychle. Projíždíme a pilujeme scény s Lízalem a Bučkovou. Pěkně se nám zkouší.  V pondělí všichni, sice bez Radka Lyžce, ale snad s Maryškou.

Komentáře