2024_07_19_Městské lázně Mšeno, Těžká Barbora, [No. 13]

 

Foceno pod horizontem
(zleva David Durdis, děda Vašek, Těžká Barbora a Simča Matoušková)

Naše historicky první hraní v Městských lázních Mšeno neboli ve Mšeně na koupališti. Ač jsme hráli od devíti, dorazili jsme na místo se značným předstihem. Jednak proto, abychom měli dostatečnou rezervu v neznámém prostoru a také kvůli lákavé možnosti se před představenim vykoupat. Část souboru to využila. Já dokonce zajel svůj "plavkový kostým". Radek Kotlaba poté cosi zaplaval a následně prováděl na břehu animaci pro nudou zasažené plavce. A chytili se i lidé mimo soubor.

O kuriozitu se postaral Vojta Hajný, který, i když večer hrál, koupil si vstupenku na koupaliště. Takže to byl jediný platící herec.

Občerstvení fungovalo skvěle. Pivo jako křen, langoše jako mandle a párek jako rohlík. Tak ne, párek v rohlíku došel brzy. Ale jinak byly párky i pizza.

Počet stavbařů se skokově zvýšil a přiblížil se skoro kompletnímu obsazení, takže bylo postaveno velmi rychle. Trochu jsme byli nejistí z počtu návštěvníků, jestli vůbec někdo příjde. V předprodeji na SMSTicketu byly prodány čtyři lístky. Nakonec se musely ještě přidávat židle. Na místě se sešlo 78 platících a 7 sedm místních ochotníků. Takže suma sumárum 85 diváků.

Obsazení bylo takřka totožné jako na Stránově. Výjimku tvořila dámská část ansámblu. V roli Elizabeth mohli diváci spatřit Katku Luňákovou a malá Kačenka rozšířila řady školních dítek. A roli Gréty odehrála Týna Licinbergová.

Představení proběhlo vcelku svižně, diváci se bavili, smáli, tleskali a na konci jsme se děkovali nejméně 5x. 

Takže velká radost a příště zase do Mšena s něčím rádi přijedeme. Ať na koupaliště nebo do Sokolovny.

Choďte do divadla, třeba na Barboru. Pokaždé je to trochu jiné, ale vždycky veselé a lehce stravitelné. Jako kuře od Vitany.

Tady je pár fotek 


  

Komentáře