2024_03_23_Noc divadel, Těžká Barbora [No. 8]

Představení Těžké Barbory uzavíralo Noc divadel v Divadýlku
 

Opět po několika letech jsem se vrhli do pořádání divadelní noci. Možná se vám zdá, že jsou teď každého půl roku. Máte pravdu, ale jen letos. Díky tomu, že se podzimní termín kryl se 17. listopadem, přesunul ho pořadatel a koordinátor v České republice Institut umění - Divadelní ústav, na jaro. A to do týdne který je plný "divadelních svátků". Světový den divadla (27. 3.), Světový den divadla pro děti a mládež (20. března) a Světový den loutkářství (21. března).

A jaká byla ta divadýlkovská Noc divadel? Myslím, že to bylo povedené. Organizace nezaskřípala, ač se na jevišti měnily jednotlivé žánry. Jako první uvedlo hostující Divadlo Náplavka hru Mrzák Inishmaanský, pod níž je podespán autor Martin McDonagh. Představení začalo v 15:00 a i s přestávkou trvalo do půl páté. Potom byla připravena premiéra filmu z autorské dílny Divadýlka na dlani Pistole. Scénář filmu vznikl podle stejnojmenné povídla Emila Hakla. Po uvedení filmu se scéna změnila na rockovou stage, na níž předvedli své kreace čtyři kluci z Benátek nad Jizerou pod souhrnným názvem Pankyho úlet. A nakonec Těžká Barbora (2024_03_23_Divadýlko,Divadýlko na dlani MB, repríza [No.8]). Trochu jsme měli problémy se zvukem, neb kovářovic kobyla... atd a na naás jako pořadatele vlastně nezbylo moc času na finální přípravu. A ještě jedna událost, drobná, dětská, herecká se stala. Protože jsme měli málo dětiček do školy, panu učiteli Gustavovi nastoupila Kačenka Luňáková ke své úplně první premiéře v sestavě Divadýlka. A nevedla si špatně. Vítej Káčo!

Servis pro diváky byl zajištěn nejen v improvizovaném baru, ale doplnily ho také služby FOTOBEDNY. Diváci si mohli za lidovou cenu 20,- korun českých odnést fotku s upomínkou sobotního večera.

Jedinou drobnou chybičkou byl malý počet návštěvníku který seza celou dobu vyšplhal na 50 osob. Ale my vytrváme a příště bude divácká návštěvnost vyšší. 

Tady jsou fotky od Katky a Radka Luňáka a Petra Matouška.

Komentáře