2023_19_02_Těžká Barbora_Divadýlko na dlani MB, repríza [No.7]

Zatímco Jana Vernerová (j.h.) čeká na výstup, Bětka Matoušková
se vrací ze scény...

Sedmá repríza naší poslední inscenace Těžká Barbora byla naplánovaná na čtvrtek 19. října. Obsazení bylo standardní (tedy bez záskoků). V alternacích mohli diváci spatřit v roli hejtmanovi manželky Elisabeth Jitku Urbanovou, starostovu ženu Grétu si střihla Jana Vernerová, Sisku jejich služebnou Bětka Matoušková, jejího vyvoleného učitele Gustava hrál Láďa Niklíček, plukovníka Petera Roman Dušek. Mezi školními dítky patrně řádila úplavice - tentokrát byly ve skromném "posazu"(Bětka Niklíčková, Bára Matoušková a Anička Chocholoušová).

Diváků se sešlo přesně šedesát a podle jejich reakcí se bavili. Což na závěr doložili "dlouhohrajícím" potleskem. 

Pár drobností na okraj. Nástupy nám trochu vázly, alespoň u někoho. Speciální pozvánku by potřebovala celá městská rada včetně pana učitele. Vlastně s výjimkou sýraře a starosty, kteří už na scéně byli. Kryštof (Jeník Hejdrych) nejprve házel do zákulisí na kolegy úpěnlivé pohledy, ale nebylo to nic platné a oni stáli a koukali. Až musel říci:"Kde jsou ostatní radní, neměli bychom už začít?" Dál- jednou nám zkolaboval zvuk. Musel jsem tam běžet a vlastně ani nevím jak, zprovoznit. Počítač běžel, zvuk šel do pultu, ale ven už ne. Pomohlo, (asi) prosté vytaženi a zasunutí konektoru ve sluchátkovém výstupu. Mezitím kolega Niklíček improvizoval stran hudební výuky. Když se ozvali první tóny písně Konšelská - sál to ocenil potleskem. Pak už vše běželo. Skoro tak, jak mělo. Sem tam výpadek - ticho - pohledy - někdo něco řekl - někdo se chytil. Takhle to vypadá vesele, ale když nejste nasycení a nic s tím nemůžete dělat... brrr. Naštěstí takových okamžiků nebylo tak moc.

Pochvala nakonec - děda Vašek za hlasitost a znalost textu a Janě za skvělý koláč. To mají tedy v té Dobrovici pěkné zvyky, že kolegyně.

Na závěr pár fotek a obligátní rada na závěr - choďte do divadla, občas někdo napeče. A navíc je to normální. 

-mat-

Komentáře