2022_03 a 04, zkoušky Všichni jsme herci

 

Ze zákulisí na scénu aneb komunisti v civilu

Letmým nahlédnutím do naší statistiky jsme velmi jednoduše zjistili, že představení Všichni jsme herci aneb Co by kdyby jsme naposledy hráli 23. ledna roku 2020. Nebylo tak složité spočítat, že je to víc jak dva a půl roku. V březnu přišel Covid a pak se to celé nadrobilo, rozsekalo, zlenivělo a tak. Však to znáte. 

Nezbývalo nic jiného, než věnovat dvě zkoušky oprášení téhle inscenace, které prošla Hronovem a byla vcelku divácky úspěšná. 

Pondělní zkoušku provázela absence herců a text. Tedy v drtivé většině, i tady se našly výjimky potvrzující pravidlo. Přesto se nejednalo o textový masakr (v našem zákulisí obvykle nazývanou, zcela pregnantně „textová mr*anice“). Mezi kolegy a kolegyně, kteří byli textově takřka precizní chci jmenovat našeho doayna souboru dědu Vaška Hájka, Petra Havlíka, Martina Weisse, Jitku Urbanovou. (Pokud jsem na někoho zapomněl, omlouvám se). Zbytek se potácel někdy mezi skoro přesně, přibližně a jak je to dál. Úterý bylo o poznání o úroveň až dvě výše. Taky nás bylo mnohem víc chyběla jen Pavel Wieser a Kateřina Roscová.

Nezbývá než se těšit na zítřek a doufat, že budeme mít dostatek diváků, kteří se přijdou bavit.

Tady je pár fotografií ze zkoušek.

A zítra neviděnou, protože chodit do divadla je normální...

Komentáře