2022_05_02, zk Prodavači snů

 



Holky Bindelovic (zleva) Hannah, manželka Ida a Rifka.
Vzadu Josef a úplně vlevo na zemi Ezech bez vozíku. Vpravo sedí na zemi Anna.
Foceno necelý rok po Motlově odchodu

Včera jsme dodělali "filmové dotáčky" pro naší novu hru. Od půl šesté. Teprve dneska uvidím jak to všechno dopadlo. Bude se střihat a klíčovat.  Zkoušet se tedy začalo až kolem půl osmé a přesto jsme sjeli SKORO celou hru. Chyběl jen poslední dva obrazy. Těmi začneme dneska a pak to opět sjedeme celé. Začíná to do sebe pomalu zapadat. I když lehce vázne text, nejsou přesné formulace, občas se objeví v plynoucím toku hry kámen jménem "Jak je to dál?", přesto hra dostává tvar a my můžeme začít hrát. 

Jo a OPĚT JSME BYLI VŠICHNI. Dokonce nás bylo i víc. Měli jsme všechny tři Árony, a dvě Hannah. Terka Netrvalová u nás končí, věru se moc neohřála. Představovala si divadlo asi trochu jinak. Sice nás nechtěla nechat ve štychu, a s premiérou počítala, ale na druhou stranu, proč jí trápit. Zvlášť když je náhrada po ruce. Poprosil jsem naší Simonku a ta ochotně souhlasila. Takže včera si roli přebírala. Také poslední ze tří Áronů/Mojšů se u nás rychle zabydlel - Tomáš Dlask, host z Benáteckého bazilišku, zapadl jak mezi lidi tak do role. Všichni jsme si užili pejzičky, jemulky, kaftany. A já zas musím hubnout. Ach jo. A nebo to chce jiný kalhoty. 

Poslední perlička při odchodu, asi v deset (22:00)  - vše uklizeno, zabaleno. Jen já nemám klíče. Sakra kde jsou? Kdo je odnes? Kam zmizely? Všechny klíče od Divadýlka. Sakra. neviděl jste je někdo? Kdo je měl naposled? Padaly různé návrhy. Libor, Jitka, Radek, Martin, Miloš. Zkrátka, kdokoliv se ochomýtal okolo fundusu. A tak jsem zkoušel volat. Komu prvnímu? Kdo odcházel jako první... Miloš. Volám. Zvoní to. Dlouho to zvoní, asi spí. "Ano?", ozvalo se do sluchátka. "Čau Miloši, nerad ruším, ale nemáš moje klíče od divadla?" Miloš se divil, ale podíval se a byly tam. Uff. Takže poslední nesnáz vyřešena a hurá do hajan. 

Choďte do Divadla, ale když odcházíte, mrkněte jestli nemáte moje klíče...

-mat-

Komentáře