2019_09_11_Stránov, Krimidinner_Poklad


Kachni prsa s bramborvým pyré, zalité výpekem a dochucená brusnkami třenými v cukru

Je už tradicí a příjemnou zábavou, čas od času hrát na zámku Stránov, speciálně pro tento prostor připravené příběhy s detektivní zápletkou, to vše povýšené o gastronomický zážitek pro návštěvníky v podobě večeře od kuchařského týmu Luďka Grumicha. I když  se nejedná o akci Divadýlka v pravém slova smyslu, (vlastně jí produkuji sám pod hlavičkou Ateliéru Matoušek, byť za tvůrčího i fyzického přispění některých kolegů), přesto do tohoto blogu patří, protože se řadí mezi aktivity, které se vlastně dějí v zákulisí divadla.
Středa 11. září 2019, 19.00, začínáme. Představení se odehrává v přestávkách mezi chody, běží standardně. Lidé se baví. Jsou milí vstřícní. Jen jedna z divaček se bojí. Ne nás. Do sálu vletěl sršeň. Ale přežili jsme na konec všichni, včetně MUDr. Koláčka hozeného v příběhu do studny. Na konci se losují správné odpovědi, čtveřice vítězů obdrží od manželů Pavlíkových-Šimonkových dvě lahve vína a od nás příslib volného vstupného na představení Divadýlka na dlani. A světe div se, hned zítra se skutečně o svou výhru přihlásí, ale to ještě dnes večer nevíme.
Po představení nás, také tradičně čeká pozvání na večeři. Tentokrát je to kukuřičný krém natahovaný bujonem a zdobený smaženou slaninou a (viz obrázek) kachní prsa s kaší. Všechno je jedna báseň,včetně obsluhy. Ještě na odchodu si s Luďkem Grumichem vyměňujeme vzájemné komplimenty (on na naše představení Vávry, my na jeho kulinářské umění). Večer pomalu končí a přechází do vlahé noci a my odjíždíme z malebného zámku Stránov.

Choďte na Divadýlko, občas se i božsky najíte. A když ne vy, tak my určitě.

-mat-

Komentáře