2019_08_23_kemp NEBE, Branžež, Bylo nás pět, [No. 45]


U baru Nebe se trochu rozkoukáváme - scéna i technika stojí, my sedíme.

Tahle štace se domlouvala už skoro dva roky. Letos to konečně vypadalo, že všechno klapne. Z prázdninových termínů byl vybrán ten, který vyhovoval většině (aby záskoky byly minimální). Ale ouha. Asi necelý měsíc před představením nám chybí čtyři lidi - Rampepurda, pěti role běžně hraná Klárkou Pabištovou, která je na odletu do GB (Kozí Kuncka, Vařeková, Otakárek, Jakub, Princezna), Čeněk Jirsák a Evička. Takže záskoky - Květa Horáková, Katka Roscová, Petr Havlík a Simča Matoušková.
Hned po příjezdu nás zaskočil fakt, že ve stejnou dobu, kdy začíná představení, vzadu v místnosti, kterou máme slíbenou jako zákulisí - začne striptýz. Ne, že bychom měli něco proti kráse ženského těla, ale už vidím ty pozdní nástupy (především pánské). Nakonec jsme se dohodli díky tomu, že striptérka přijede až ve čtvrt na jedenáct. A to my budeme už pryč. Nedovede si představit naše zklamání 😃 - samozřejmě humor. Darmo bychom se navzájem rušili.
Scéna byla postavena v cuku letu, techniku si vzal na starosti děda Vašek a tak jsme jen spořádaně čekali na 21. hodinu. Pořadatel nám otevřel lístek na baru, takže všichni popíjeli co kdo rád. Bylo to jako... no v Nebi. Delší chvíle nám krátila za rohem hrající portugalská kapela Negra Santa - baila en vivo la cupula. Pro zvědce je tu odkaz na Facebook kapely. Celkem pěkný bigboš. Radek chvíli myslel, že si texty vymýšlí, ale když zjistil že tři zpívají stejný slova, přišel, že to asi budou cizinci.
A začalo naše představení. Všechna čest všem záskokům, protože divák nemohl nic poznat. Všechno běželo jak mělo a pokud došlo k nějaké odchylce, byla zdrojem lehké improvizace, která vše vracela do starých kolejí. Zvuk mimořádně vydařený - dědovi se to moc povedlo. Hold trénink dělá mistra. Lidi se bavili, tleskali, tak snad spokojenost. Jak dopadl striptýz - nevím. Asi dobře.

Jo a choďte na divadlo, i když se vedle vás někdo svlíkne, třeba to bude pěkný. A když ne furt je tady divadlo.

-mat-

Komentáře