Divadelní deník 20. a 21. 5. 2019


Pondělní čtená (f)RACKA
(zleva) Libor Ševců, Radek Kotlaba, Láďa Niklíček, lehce skrytý Vojta Hajný a Jitka Urbanová a Petr Havlík.

Oba dny se zkoušelo. Pondělí bylo ve znamení dětského studia a (f)RACKA. Tady nutno poznamenat, že premiéra hry dětského studia, díky absencím všeho  druhu, je posunuta až do příštího školního roku. Tedy někdy na podzim nebo z kraje zimy 2019.
(f)RACKA se nám podařilo přečíst v kompletní sestavě. Vlastně skoro podařilo. Krátce po zahájení zkoušky se představitelka Máši, Lucka Kroupová, musela vydat domů neb její ratolest utržila tržnou ránu na hlavě a jelo se na šití. Doufejme, že všechno dobře dopadlo. My zbylí, nešití, jsme přečetli celou hru ještě jedou a příští zkouškou 3. června už opanujeme jeviště.
V úterý se především zkoušel a korepetoval zpěv na Mušketýry. Na pořadí byli Simča Matoušková, Radek Kotlaba a Jeník Hejdrych s Láďou Niklíčkem. Přístí týden pokračují Květka Horáková a Tereza Juhaňáková, která si zkouší i alternaci na slečnu Mort a Marcela Paterová s Petrem Havlíkem.
Přístí pondělí svícená technická zkouška na Vávru. Osvětlovače hrou provede Petr Havlík (neb režisér je na táboře, jsem to ale holomek) a svítít a zvučit budou rychlé a pohotové záskoky Libor Ševců, Roman Dušek a Boris Trávník. Premiéru si odbudou na zájezdu Vávry do  Bystřice u Benešova 30. 5. 2019.
A to je pro tuto chvíli vše z čerstvých informací z našeho zákulisí...
Choďte do divadla a zvláště k nám - je to normální!
-mat-

Komentáře