2024_09_20_Sázava, Divadlo, Těžká Barbora, [No. 19]

 

Šatna malá, lidí mnoho, někteří i na chodbě...
(zleva: něčí ruka, Filip Veselý, Roman Dušek zády,
Alžběta Matoušková, Jitka Urbanová, Simona Matoušková, Viktorie Bahníková sedící a něčí ruka)

Podruhé v historii Divadýlka na Voskovcově Sázavě. Po dlouhé době jsme vyrazili skoro jednotně autobusíkem od Hanse Landy alias Pavla Wiesera. Sraz byl v 15:30 u Divadýlka. Naložilo se rychle. A pak se dlouho čekalo. Viki Bahníková jela z Prahy a autobus se dostal do zácpy. Za to fakt nemohla. A Roman Dušek vyrazil jen s půlkou kostýmu. To si uvědomil cestou a tak se vracel. Takže jsme díky zácpám a skleróze nasbírali asi 40 minut zpodění. Varoval jsem sázavský soubor telefonem, že budeme mít skluz. Nakonec jsme dorazili na místo namísto v 17:30 asi v 18:15. Naštěstí nás bylo hodně a tak jsme měli postaveno docela rychle.

V 19:00 bylo uvítání souboru na podiu. Dostali jsme placku a tašku. To kvitovaly hlavně holky. Ještě jednou děkujeme. 

Hráli jsme od půl osmé. Publikum čítalo asi třicet hlav. Viděno z jeviště. Nakonec se ukázalo, že jich bylo o deset víc. Mohlo to být samozřejmě lepší, ale  taky horší. Diváci byli vnímaví, docela se bavili, asi se to i líbilo. O tom snad nejvíc vypovídá LP potlesk - tedy dlouhohrající potlesk. Navíc proběhlo divácké hlasování: čtyřicet velmi líbilo a jednou nelíbilo. To docela jde, ne?

Sbalili jsme a asi kolem desáté jsme usedli do sedaček hlediště, abychom si poslechli, jak to viděli kolegové Vašek Veselý, Kristýna Urbanová a Oldřich Randula v místní porotě. Trochu měli problém se zpěvem našich školních dítek. Simona, která zvučila to slyšela trochu jinak, ale co už. Jinak se to porotě líbilo.

Nám se na Sázavě taky líbilo. Vidíte, zapomněl jsem pochválit vynikající, ještě teplé řízky. A proto, přátelé, choďte do divadla.
Kdybyste hráli, budete mít občas i řízky. Jako diváci se musíte spokojit s tím, že herci na vás malinko dýchnou řízkový odér. Ale i to se vyplatí.

A tady pár fotek, něco ze zákulisí a moc pěkné fotky od místního pana fotografa Vladimíra Trmala.

Komentáře