2024_08_31-09_01_PískFest_dvůr Knihovny Jana Drdy, Těžká Barbora, [No. 16 a 17]

 

Nedělní děkovačka

Byli jsme u toho. Historicky první ročník festivalu amatérského divadla v ulicích města Příbrami. Trochu mě zamrzelo, že ačkoli byla oslovena i divadla v Kladně a Mladé Boleslavi, ani jedno neprojevilo zájem něco podobného pořádat. Copak Kladno, ale ta Boleslav... No, co už. 

První část našeho divadelního odřadu dorazila do Příbrami v pátek. Viděli jsme skvělé představení místních profíků Mrzák Inishmaanský. Pro mne za dva roky už třetí uvedení a řekl bych, že nejlepší. Aby taky ne - režie Milan Schejbal, na scéně Katka Fixová a další skvělí příbramští herci.

Ubytováni jsme byli v hotelu Belveder (skoro všichni až na dva individualisty, viď, Jeníku). Hotel byl od divadla kousek. Vlastně to byl s divadlem a hospodou jeden komplex. Ubytování bylo výtečné (až na praskající péra v naší posteli), čisto, klid. Hospoda dole měla otevřeno do půlnoci - co si přát v pátek víc. 

V sobotu nás, po dobré snídani, čekal průvod městem, který nás sice všechny bavil, ale museli jsme šupky dupky stavět. V jedenáct hodin jsme tak, alespoň většina souboru, dorazili na dvůr Knihovny Jana Drdy. Ve dvanáct bylo postaveno a vše probíhalo celkem v klidu, nebýt drobné kontroverze s panem zvukařem, kterému jsme vytáhli hlavní přívod elektriky pro zvuk. Ale všechno se nakonec urovnalo. On nám to potom dal trochu sežrat a nepomohl nám s nastavením portů. A nechal tak mojí Simonu, aby se v tom zkoupala. No, "getlemoun" každým coulem.

Návštěva byla mizivá, asi dvacet lidí. Po přestáce polovina. A Milan Schejbal, který se sem tam i zasmál. Večer mi pak sdělil, že klobouk dolů, že jsme to v tom vedru dohráli. Takže pochvala za výdrž. :)
A vedro skutečně bylo. Čistá výheň. Ale dohráli jsme a přesunuli se na hotel trochu osvěžit, opláchnout, odsmrdět. A pak na pivo, besedu s Milanem a panem ředitelem Bednářem. Večeře a taneční večer se zajímavou plesovou hudební skupinou. Dokonce se i tančilo. A pilo se vínko. 

Ráno bylo klidné, snídaně výtečná. Část (ta rozumnější) si šla po jídle ještě natáhnout své kosti a ta méně rozumná šla na Svatou horu či kopeček nebo co to bylo. V jedenáct ven z hotelu, naložit zavazadla do auta a něco dobrého do sebe. Třeba pivo. Pak jsme přejeli (já neřídil - to je vzkaz pro policii) zase do knihovny a ve Zlatém soudku oběd. Od 14:00 jsme opět vtrhli na "jeviště". A tentokrát to byla jiná jízda. Prostě to sedlo. Ovšem diváků bylo stejně. I jim ovšem patří poklona. Ono sedět na slunci a dívat se na nás dvě hodiny... Ale líbili jsme se, chválili představení i nové texty (dmu se pýchou a dělám skromnýho). A protože odpadl rakovnický Revizor kvůli nemoci v souboru, sbalili jsme a po páté vyrazili k domovu.

Hezký, ač poněkud hektický víkend. Pěkná souborovka. 

Tady je pár fotek, něco fotily moje Simči a Barunka, možná Týna Licinbergová, Jitka Urbanová, něco Míra Trčálek. Ten ze strany od  diváků. Něco málo já.

Přátelé, choďte do divadla, protože za týden, 12. září, bude premiéra. A to se vyplatí, zvláště, když si koupíte lístky přes SMSTicket.

Komentáře