2024_08_04_Hronov, [den 2], odpadací-lehký

 


V neděli odpadla hned dvě představení. Geissleři zrušili SIMPLY SIMPLICIUS ANEB SVATÁ PROSTOTO kvůli onemocnění v souboru a BALADA PRO BANDITU od DS TeaTrum z Velkých Opatovic nedorazila kvůli úrazu jednoho z představitelů.

Měli jsme dost volna a tak jsme si po snídani ještě malinko dadynkli. Pak oběd, který připravila v chatičce Simča - salát s kuřecím masem - a šup do Hronova.

Takže nám zůstalo jediné představení, PERFEKTNÍ DEN. Představení souboru Láhor/Soundsystém se hrálo v aréně v sále Josefa Čapka od 14:00, 16:15 a 19:30. My, nemohu říci jinak než bohužel, viděli hned to první. Podle toho, co jsem slyšel, se představení postupně zlepšovalo. Nicméně prý stále trpělo jedním velkým nedostatkem a to slyšitelností či srozumitelností. Ve všech třech inscenacích, což tedy, musím říci, je u divadla, postaveného především na slově trochu problém. Nástupy hudebních a zvukových "předělů" byly trochu mimo rytmus. Stejně jako návaznost některých dialogů. To se snad postupem času zlepšovalo. 

Představení jistě stojí za to vidět, ale sedněte si co nejblíž ke scéně.

Odpoledne po představení jsme prošli řemeslný trh v parku a odjeli na chatičku do Červeného Kostelce malinko si odpočinout. Večer jsme vyrazili na 20:00 do Sokolovny na náhradní představení HOSTINEC U TŘÍ souboru Popcorn, ZUŠ F. A. Šporka, Jaroměř. Bylo sice půlhodinové, ale skvělé. Jeden paraván, halda rukavic a kazoo. A pět nebo šest šikovných mladých lidí. Krása, vtip, zkratka. Všechno v jednom.

Představení NO LAND souboru dNO jsme si právě kvůli Geisslerům nekupovali a teď už je vyprodané i na pondělí. No jo, to je život.

A večer pár debat s kamarády, pár skleniček a Klub divadelních rváčů. Cesta zpátky TAXI mikrobusem s partou ovíněných slovenek byl také zážitek. Děvčata zpívala, hútorila a smála se. Obě moje dcery byly trochu vyjevené, ale taky pobavené. 

Nechali jsme se vysadit asi kilometr od chatky a šli temnou krajinou s hvězdnou oblohou nad hlavou. Nebe bylo čisté a mně vytanula slova Immanuela Kanta: „Dvě věci naplňují mysl obdivem a úctou: hvězdné nebe nade mnou a mravní zákon ve mně.“

Dost těch hlubokomyslností. Dopil jsem láhev muškátu a šel si lehnout...

Přátelé, choďte na divadla, nikdy nevíte, které odpadne. Tak ať vidíte co nejvíc.

Pár fotek je zde. Určitě se mrkněte i za pár dní, budou přibývat.

-mat-

 

Komentáře