2024_05_23_čtvrtek_POPELKA NA DLANI 2024 [den druhý]

Jak se děda dostal z pekla
aneb nedílnou součástí každého představení je i příprava světel
(Vašek Hájek, 78 let - holt je to jura).


V pátek 24. května začala Popelka již v 8:30 Pošťáckou pohádkou od Karla Čapka, kterou přivezl divadelní soubor Tyl Čelákovice. Pohádka nebyla soutěžní, neboť již do divadelního klání vstoupila vloni a také to bylo na dlouho poslední uvedení. Představitelka Marušky odjíždí na půl roku mimo republiku a soubor bude shánět záskok. Držíme palce, protože si osobně myslím, že by byla škoda tuhle pohádku už nevidět. 

Malí diváci z Bezna pod dozorem dvou paní učitelek dorazili velmi časně, v předsálí se nasvačili, zhlédli pohádku, odhlasovali a zase jeli. Jen paní učitelka se podivovala, spolu s námi, že o pohádky za tuhle cenu (30 Kč na hlavu) není v Boleslavi zájem. No, uvidíme příští rok.

Po konci první pohádky začal kvapík a přesuny, protože dorazil další soubor, který neměl příliš času na přípravu. Přesto se všechno zvládlo. Hálkovo divadlo z Nymburka přivezlo pohádku O pekelné base. Na představení dorazilo 44 dětí v doprovodu dvou pedagogů ze 7. základní školy v Mladé Boleslavi. Dětem se představení povětšinou líbilo. Lektorský sbor zapracoval tak, jak měl a nymburští si jistě odnesli poznatky, které jim pomohou v další práci. Stejně jako soubory ze čtvrtka. Zkrátka reflexe, zpětná vazba je důležitá, i když se nejedná zrovna o pochvalu. 

A byl konec. Rozdaly se diplomy a rozdala se ocenění. Tečka. Letos lektoři neposunuli žádné představení na celostátní přehlídku. Doufejme, že se příště bude blýskat na lepší časy.

Popelka 2024 skončila, ať žije Popelka 2025. Bude se konat v termínu 21. - 24. května 2025 (přesné datumové rozpětí se bude upravovat podle přihlášených představení). 

A fotografie od skvělé Lenky Hýblové.

Komentáře