2024_05_23_čtvrtek_POPELKA NA DLANI 2024 [den prvý]

 

Lektorský sbor letošní Popelky - Johana Jurášová, Jaromír
Hruška, Zdeněk Janál.


Letošní Popelka navazuje po osmi letech na předchozí ročníky. Sedm let spíš připomínala Růženku. Ale nakonec otevřela oči, protáhla se, nadechla a přivítala první dětské diváky. Co se tedy dnes událo?

Divadlo se otevřelo v sedm hodin. Na místě jsem krátce po sedmé, děda Vašek už je na místě. Za chvíli přichází mladá krev Divadýlka - Majda Kropáčková, Anička Kolínová a Viktorka Bahníková. Připravuje se náš bar, dárky pro soubory a čekáme na první soubor a také na naše lektory. 

První přijíždí kladenské Divadélko u Zvonu a začíná se stavět, zvučit a svítit. Hned na počátek přichází malý zádrhel. Kladenští potřebují tahy, ty sice na sále jsou, ale nedají se vytáhnout vysoko. Škoda, dalo se to vymyslet, kdybychom to věděli dopředu. 

Něco po deváté přijíždí Jaromír Hruška, první lektor. Nedlouho po něm dorazila i Johana Jurášová. A hned po ní přišla SMSka od Zdeňka Janála: "Dojedu velmi, velmi natěsno". Je 10:30 a Zdeněk vchází do budovy Divadýlka. Tomu říkám "tajming".

Představení vidělo asi čtyřicet dětí z mateřské školy Štěpánka a dorazila i bývalá kolegyně Květka Horáková s kamarádkou a haldou dětí. Její bylo jen jedno. Děti při odchodu hlasovaly - 37 líbilo, dvě nelíbilo. 

Po rozboru oběd a ubytování, dorazila moje Simona, po chvíli i Simonka. Trochu jsem trnul, zda na odpolední představení od 15:00 dorazí vůbec nějací diváci. Na SMSticketu bylo prodáno 12 vstupenek a dalších osm diváků, velkých i malých, dorazilo a ustálilo tak počet na (díky Bohu) dvacítce. Divadelní klub mladých z České Lípy dovezl pohádku s názvem Příběh hraček. Příprava byla trochu technicky náročnější, nebo spíš složitejší, ale dali jsem to. 

Během rozboru jsem musel zmizet - odjížděl jsem hrát do Prahy. Takže dále jen telegraficky. Dorazili kolegové z nedalekých Benátek nad Jizerou - Bazilišek benátský s čučudejskou pohádkou Jak indián Pípsil spal a spal...

Diváků bylo také 18-20. Hodnocení diváků neznám, dodám zítra. Ono se stejně bude muset přepočítat koeficientem, protože pokaždé je jiný počet diváků.

Tak čtvrtek máme za sebou - a zítra dvě páteční představení. Těšíme se na ně.

Chodit na divadlo je normální a podporuje zdravý růst osobnosti.

A tady fotky od Lenky Hýblové.

-mat-

Komentáře