2023_12 a 13_12; Vánoce v Divadýlku, Divadýlko na dlani

 

Tři archandělé - Rafael (Bára Matoušková), Michael (Anička Kolínová)
a Gabriel (Bětka Niklíčková).

Letos jsme Vánoční představení složili ze dvou krátkých povídek. Jednak z Malé Vánoční povídky od Ludvíka Aškenazyho a Andělských apokryfů ode mě. Hráli jsme dva dny za sebou. V úterý pro 56 diváků a ve středu pro 48, takže jsme dohromady vánočně naladili a snad i pobavili přes stovku návštěvníků. To je na představení, která máme na repertoáru již víc, jak deset let, celkem slušná bilance. A ještě při všem tom předvánočním shonu a bohaté kulturní nabídce, docela fajn.

V povídce ani v apokryfech se neudálo nic zvláštního, všechno běželo, sem tam malé impro: V povídce - příslušníci VB - "Ano soudruhu tatínku, my musíme pomáhat a chránit". Hoffman-další příslušník VB - "To ne, ještě dlouho ne".

Nebo v Apokryfech:

NEJVYŠŠÍ
    (sehne se a sebere nějaké svinstvo a ukazuje ho andělovi)
Vidíš plast, s tím bude jednou velkej problém.

    a nebo ještě k Marii:

NEJVYŠŠÍ
    (k archandělu Gabrielovi o Marii)
Na ženskou docela pěkná.

GABRIEL
Já tomu nerozumím.

NEJVYŠŠÍ
To jsou geny víš. Ta musela mít moc pěkný rodiče. Hlavně otce...

Nic? Tady je třeba vidět, že Marii hraje moje třetí dcera v pořadí Simonka.

No prostě jsme si to všichni moc užili. Děkuji všem, kdo se účastnili jak na jevišti, tak v technice, u svařáku, u pečení a přípravě těsta, při technické přípravě a propagaci. Děkujeme  všem divákům za přízeň, protože není nic hezčího, než váš potlesk na konci.

Krásné Vánoce a šťastné vykročení do nového roku. A pamatujte, chodit do divadla je normální. Do konce roku ještě vyjde naše PéeFko na příští rok. 

A tady jsou fotky ze zákulisí. 
Očekáváme ještě skvělé fotografie od skvělé Lenky Hýblové.
Nebojte nepřijdete o ně.

-mat-

     

 

Komentáře