2023_03_17, Divadlo J. K. Tyla, Rakovník, Prodavači snů; [No. 9]

 


Tak jsme opět na naší oblíbené štaci, na Witrovkách. Vloni jsme tu byli jen s narychlo oprášenou letní komedií Mušketýři aneb Co už Dumas nenapsal. Letos jsme na Wintrův Rakovník přivezli naší "židovinku" - Prodavače snů. Měli jsme hrát třetí představení, ale začínali jsme celý festival. Zaúřadovaly choroby ve dvou souborech a bylo to. 

Představení probíhalo v poměrně svižném rytmu. Tedy podle mě. Bylo slyšet i pár hlasů, že,"dneska je to trochu rozvleklý". Tak nevím. Ale co platí jsou diváci a ti se opravdu bavili. Tak mě to alepoň říkalo hodně lidí po představení, kteří ho viděli. Snad by mně nelhali. No...

I porota, či lektorský sbor (ve složení doc. Mgr. Milan Schejbal, PhDr. Milan Strotzer, MgA. Zdeněk Janál) hru přijali velmi dobře, i když měli jisté pochybnosti o správném scénování "americké části" respektive o nevyjasněnosti vztahů a osob v téhle části. Hollywoodské scény dokonce jeden z lektorů (Milan Schejbal asi?) označil jako dosti ploché a jednoduché oproti haličské, židovské části. Určitě se na to podívám, ať už postoupíme nebo ne. 

O tom jak to dopadne dnes večer si přečtete asi zítra, protože hned po vyhodnocení, jedeme kvapem do svých peřin, domů.

Komentáře