2020_09_29_Zkouška na představení Všichni jsme herci

 

Ilustrační foto z představení

 

Včerejší zkouška na představení, které je plánované na 15. října - Všichni jsme herci - probíhala, jak je u nás zvykem ve velmi uvolněném duchu. Díky absenci kolegů Sajdla, Kvačka, Najbrta a kolegyň Herzinové, Květušky Sládkové - Syrové - Bobkové, Mráčkové, byla poněkud osekaná. Zkrátka blbě se mluví s někým kdo na jevišti není. Někdo byl nastydlý, někdo nemocný, někdo nemohl, někomu se nechtělo. Těžko rozkrývat, kdo na tom byl jak. I přes jistě objektivní překážky, mě to subjektivně mrzelo.

Tolik k absencím. I přes jasnou snahu vnést do představení nové pohledy, zvláště u dvojice Váňa - Švestka bylo cítit, že to co chybí zcela zásadně, je text. A to nejen u zmíněné dvojice. 

Doufám, že 15. října bude situace na jevišti jiná. Doufám, že i hlediště se zaplní, pokud nedojde k zásahu stran plukovníka Prymuly. Tak se těším že se v divadle uvidíme, protože všichni jsme herci, jak nás učí současnost. Škoda jen, že chybí dobří autoři a my v posledních letech hrajeme podle mizerných scénářů.

Choďte do divadla, neb je to normální a bezpečné. A pokud dorazíte pěšky, tak i zdravé. Pokud poběžíte, tak jen ve skupinách do deseti.

-mat-

Komentáře