2020_09_18_Bakov nad Jizerou, sál Radnice, Vávra, [No. 35]

V Bakově u náhonu (zády Petr Matoušek), Radek Kotlaba a Martin Weiss
v rolích Vávry, Aloise Mrštíka a Francka
Novou sezónu 2020-21 jsme oproti zvyklostem zahájili v pátek 18. září v nedalekém Bakově nad Jizerou s představením Vávra. Trochu jsme se obávali, zda vůbec někdo přijde, protože sitauace okolo čínského viru Covidu se v posledních dnech před naplánovaným představením poněkud vyhrotila. Tedy hlavně díky médiím, Ale přesto jsem se těšili. 
Ještě před představením jsme se dozvěděli, že náš dlouholetý kolega, herec a mistr jevištních dekorací Honza Jíše vstupuje na druhý den do manželského svazku. Gratulujeme. 
Nakonec se přesilovka nekonala, diváci přišli odhadem tak 25 - 30 a byli velmi milí, vstřícní včetně členů domácího Tyla, kteří buď měli službu nebo se přišli podívat. Nezbývá než se těšit na to, že podobná situace se bude opakovat ve všech divadlech, a lidi budou na kulturu chodit. Ono totiž (aniž bych měl cokoli proti hospodám, restauracím, bistrům či dalším občerstvovnám) pivo či dvě si klidně vypijete doma, ale kdo si zahraje divadlo, či udělá koncert. Neříkám, jistě se tací najdou, ale těch pivařů bude víc.
Jak říkám já, chodit do divadla je normální, navíc zdravé, povznášející.
A jak řekl Abraham Lincoln:"Hodina v divadle ještě nikoho nezabila".
 
nashle v jakémkoliv divadle
-mat-

Komentáře