2020_03_07_Dlouhá Lhota, Vávra, [No.30]

Sál ve Dlouhé Lhotě krátce po našem příjezdu. Večer byl plný

Naposledy jsem tady hráli Osm žen. To je tak pět let zpátky. A včera s Vávrou. Sál byl příjemně vytopen, herci naladění. Popříjezdu jsme stavěli nejen scénu, ale také světla a zvuk. Ale času bylo dost. Hráli jsme až od půl osmé. Díky Bohu. Katka Luňáková si zapoměla kostým, takže se pro něj vracela. A dlužno říct, že by to stihla i kdyby se hrálo od sedmi.
Večer bylo skutečně plno, sál před začátkem hlučel jak hala Hlavního nádraží. Jen hlášení o odjezdech a přijezdech chyběla. Pak zazněly první tóny naší scénické hudby a jelo se. I bez hlášení. Začalo 30. představení Vávry.
Zpočátku diváci trochu nevěděli na co se to vlastně dívají, ale zhruba do pěti minut bylo všem jasné, že dnes večer bude veselo. Na některých místech jsme dokonce odcházeli ze scény s potleskem. Děda Boreš (Václav Hájek) si po svém zvolání: "Viléme, Jarmilo", užil potlesk přímo na scéně. Diváci s námi opravdu "šli", jak se říká v divadelním žárgónu, tomu když si to užívají i dole v hledišti.
Příjemný pocit z představení jen umocnila objednávka dalšího kousku, možná dvou od pana starosty. A to na léto a podzim. Tak se na vás moc těšíme, diváci ve Dlouhé Lhotě.
A tady trocha fotodokumentace...

A pamatujte chodit na divadlo je normální, i kdyby vedle nebyl výčep.

-mat-


Komentáře