2020_02_25, Kurevsky nekorektní kabaret poprvé


Ondráčkovy Girls a vzdau za piánem zasněný Weiss- Foto: Zdeněk Chytka
(on je tam i Herrmann a já, ale my jsme zkušení a víme jak se vyhnou fotoaparátu)


Chystali jsme se na to už dlouho. Čas od času někdo pronesl - nezkusíme kabaret? Ale pořád jsem hledal téma. Chtěl jsem se vyhnout politice. Už vím, že to nejde. Zkrátka jak pan kolega Kotlaba řekl: "Vše co uděláš ve veřejném prostoru je politkum." A protože mě, a veskrze všechny kdo se podíleli na prvním kabaretu štve současná situace, otevřeli jsme do té doby zapovězená vrátka. Prvními na paškále byli komunisti. A nejen oni, do programu nám neustále vstupoval Andrej Babiš (Roman Dušek), občas se objevil i Miloš Zeman. Ale ten zatím jen poskrovnu. Toho si šetříme na příště. I Andreje.
Jaký by to byl kabaret, kdyby chyběli "hopsandy". Ondráčkovi girls předvedly Obuškový tanec a sklidily zasloužený úspěch. Tančily dívky ze skupiny Let´s Burlesk. A jak tiše za pianem sykl Martin Weiss - "Právě vznikla taneční sekce Divadýlka."
Hudby se chopil Martin Herrmann hudební polyglot, takže zněla kytara i pinino, Květa Horáková vystřihla Modlitbu pro Martu a zpívali úplně všichni. I diváci se přidávali.
Všichni se bavili, třeba nikdo netušil jak je Martin Weiss podobný Vojtěchu Filipovi za mlada, Radek Kotlaba jako V. I. Lenin v posledním tažení a další a další špílce.
My víme jak na to příště, budeme pilně připravovat a myslím, že v květnu si to zopakujeme, slabší kousky vyhodíme a dáme nové scénky, skeče i písničky. Tak se těšte a nashledanou v lepších časech.
A prosím vás choďte do divadla - je to totiž normální.
Fotky od Zdenka Chytky

-mat-

Komentáře