2020_02_16_Činoherni klub, Praha, Vávra_29. repriza


Činoherní klub po třetí, tentokrát s Vávrou

Všechno pěkné rychle utíká. Stejně tak uteklo nedělní hraní v legendárním Činoherním klubu v Praze. Cesta tam probíhala bez problémů a to jak jsme se těšili bylo vidět i na tom, že na místě jsme byli skoro o hodinu dřív. I přes poměrně složitou situaci přímo v ulici Ve Smečkách, kde se musí rychle vyložit a přeparkovat šlo všechno jako po drátkách.
Mimochodem ulice Ve Smečkách, místo kde se setkávali v historii čeští literáti se stalo místem kde Noční klub sousedí s nevěstincem a ten s boredelem. Nejsem vůbec prudérista, ale tehle typ "podnikatelské aktivity" snad patří na periferii, ne do centra hlavního města. I když... První zmínka o ulici Ve Smečkách se datuje rokem 1399 s názvem Smekhacz (od smek hacě ve významu smekl kalhoty. Takže vlastně kdo ví?
Za to uvnitř činoherního klubu na nás opět dýchl Genius loci legendární pražské scény, která i v době vlády bolševika byla místem, kde se dalo svobodně dýchat.
Scéna byla připravena celkem rychle. Malý zádrhel nastal v okamžiku kdy jsme se dozvěděli, že ve zvukařské kabině není CD přehrávač. Ale tentokrát pomohla technika. Přes chytrý telefon na cloud (virtuální úložiště), kde mám uložené všechny naše hry i jejich hudební kompilace, a už mohli chlapci stahovat. Jo to je technika, kde se to zastaví? 😉 To jen pro všechny škarohlídy, kteří na moderní elektroniku dští síru a oheň.
Představení začalo v půl osmé před plným sálem. Přišla se podívat řada našich známých a kamarádů. V představení nedošlo k žádnému průšvihu ani momořádné veselé události. Podle reakcí i ohlasů od diváků během i po představení se Vávra opět líbil.
A tady jsou fotky. Některé fotky jsou i od Kateřiny Límanové


Choďte do divadla, i když ne každé je "činoherák"

-mat-

Komentáře