2019_10_11_Moravské turné_Bělá u Jevíčka, Vávra_01[No. 18]


Po představení jsme se vyfotili s pořadateli - bylo to milé setkání (foto Petr Havlík)

V pátek 11. října po 15.00 vyrazilo Divadýlko na své, historicky první, Moravské turné. A jedeme s Vávrou. Skoro se mi chce říct, do jámy lvové. Hlavně kvůli nářečí. Tak uvidíme.
Cesta vedla nejprve do Bělé u Jevíčka. S Petrem Nárožným, tamním starostou se známe už dlouhá léta z akce Není Bělá jako Bělá, kterou připravujeme už víc jak osm let u mě v práci - v Městských kulturních zařízeních v Bělé pod Bezdězem.
Cesta byla pohodová, pan řidič Kašpárek  jel moc pěkně a až zanedbatelné zakufrování přes Jevíčko naprosto bez chyby. Uvítání bylo vřelé jako vždycky, podpořené stopičkou místní slivovičky - zvané Bělouš. (V rámci není Bělá jako Bělá vznikl stát složený z jednotlivých Bělých utopených v moři Čech a Moravy - a jsou ustavena i různá ministerstva. A Bělá u Jevíčka má na starosti ministerstvo financí - a naše měna je Bělouš. Oni vyrábí ve svých pálenicích toto tekuté zlato.) Místní byli milí nejen jako pořadatelé, ale také jako diváci. "Brali" (jak říkáme my) skoro od první chvíle a bavili se.

Po představení dostala naše děvčata růžičky, soubor slivovičku a já jako autor ještě jedu lahvičku. Ale tu jsem věnoval Simče, mojí ženě. Pak nás čekal řízek a salát, slivovička, pivo, povídání, slivovička, a povídání a slivovička, slivovička, slivovička a slivovička. Odjížděli jsme zcela vyléčeni a pobaveni asi krátce po jedenácté. Spali jsme ve Velkých Opatovicích. A bylo ráno... a to až zítra.

Tady je pár fotek. Budou se tam i doplňovat až mi ostatní pošlou svoje fotky.



Choďte do divadla, občas vám tam i nalijí, třeba Bělouše.
-mat-

Komentáře