Principálovy prázdniny_05


První setkání s Baltem v páteční podvečer

Z Chorvatska, napříč Slovinskem až k Balatonu
Pátek ráno jsme se rozloučili s přívětivým kempem u Jadranu a vyrazili napříč Slovinskem do země paprik, klobás a čardáše. Poprvé jsme toho dne okusili zácpy - tedy v dopravě. Jinak vše ok. 😎
Čekal nás opravdu dlouhý přejezd s jedním hromadným čůráním na pumpě, několika karamboly (naštěstí v žádném jsme nefigurovali), dvěma delšími frontami (před hranicemi Chorvatsko - Slovinsko a na okruhu okolo hlavního slovinského města Ljublaně. Dva nepříjemné zážitky. Prvním bylo setkání s pablbem za volantem "tiráku", který pořád pospíchal, lepil se nám na paty. A navíc v oblasti, kdy byl jeden tunel za druhým s maximální rychlostí 90km/h. Já nejel úplně na doraz, s tímhle velkým autem v tunelu mě to nějak nutilo jet jen 80 km/h. Ten se mohl se zbláznit. Troubil, blikal. Pak nás předjel. A když jsme ho zhruba po 15 km v kopci předjížděli my, znovu troubil a blikal. Pak zmizel kdesi vzadu. Díky Bohu. Pak nás ještě před hranicemi Slovinko-Maďarsko chytil takový plavák, že bylo vidět sotva na pár metrů před auto. Všechny vozidla na dálnici zpomalila, jeli jsme tak 30 max 40. Déšť trval asi čtvrt hodiny. Překročení hranic bylo opět dílem okamžiku, zlatá unie, a pak nás čekal asi dvě stě kilometrů na místo určení Balatonszemes. První kemp do kterého jsme zamířili měl bohužel plno a tak jsme se vydali do cca 10 km vzdáleného kempu, kde jsme našli místo naprosto luxusní. My jsme zaplatili, zaparkovali vybalili se a holky honem do Balatonu. (Malá Síma mu, bůhví proč pořád říkala Hamr). Ale velký rozdíl to nebyl. MOžná je Hamr někdy hlubší. Šli asi 300 metrů a pořád stačili. Oproti Chorvatsku bylo tady, v Hungarii, vidět, že do kempu se tu peníze moc nevráží. Areál byl rozlehlý, ale byly na něm vidět stopy zubu času, velký tobogan zavřený, opuštěný i s celou řadou stánků pod ním... Trochu na mě dýchnul socík. Brrr.
Na večeři jsme si skočili do blízké restaurace a pak se prošli kempem a šli pomalu spát...Těšili jsme se na druhý den, chceme si tu půjčit šlapadlo se skluzavkou.
Tady najdete fotky a dole je opět mapa.



Komentáře