2019_05_30_Bystřice u Benešova, Vávra, [No. 8]


Přípravy na představení vrcholí - vpravo v triku ještě veselý DJ Dušíno
Volyně se blíží a je třeba hrát Vávru. Proto jsme s povděkem přivítali možnost "zahostovat si" v Bystřici u Benešova v divadle u Pavla Němce. Cesta probíhala všem posádkám v pohodě, jen jevištní výprava se sem tam zadrhla v zácpě. Ale všechno se časově krásně zvládalo, stihlo se i pivo či večeře před stavěním. Za zvukový a světelný pult usedl Roman Dušek, a dlužno podotknout, že poprvé (snad i ve svém životě). Ještě těsně před představením jsme se společně pokusili hru projet, ale zvládli jsme to jen do poloviny. Diváci klepali na dveře. Vešli, sedli si a byli milí i když tišší, jen se tak usmívali pro sebe - bylo jich patnáct, možná se trochu báli projevovat, ale během představení nikdo neodešel, takže se jim snad líbilo. 😉
Všechno na jevišti běželo jak mělo, lehké nesrovnalosti v hudebním podkladu jsme velkoryse přecházeli a brzy jsme se přehoupli do druhé poloviny.
No a druhá půlka byla hudebně poněkud rozpačitá. A také si v ní Roman vysloužil čestný titul DJ (který už rok hrdě nosí DJ Dundis nebo DJ Děda). Všechno začalo, pozdním stmíváním a ještě pozdějším pouštěním předělové skladby. Když Lízal přibude do porady Lízalky, Strouhalky a Strouhala a na otázku:"Tak co Bučková", odpoví:"Ta je pěkná...pěkná povětrnice", má světlo jít hned dolů do úplné tmy a spustit se track s předělovou hudbou. A ono nic. Světlo a ticho. I na scéně. Nakonec se zmohla Lízalka: "Tak co?"
Lízal odpověděl: "Tož dobré je to", načež se schoval za klobouk. To už DJ Dušíno pochopil a všechno se rozběhlo. Největší minela z Romanovy strany, (za kterou až tak nemohl, nebylo to označené ve scénáři neb to vzniklo během zkoušek), bylo vypuštění a nepuštění rychlé hudby do závěrečné honičky. Takže se běhalo nasucho, bez hudby. 
Diváci to vydrželi, nebyl to snad takový průs...švih. Nutno říct, že nebýt Romanovy odvahy a ochoty, představení bychom neodehráli.  A za to ti Romane patří dík. Ale nauč se to. Ona totiž dvojice (Eliška, Dan), kteří to měli v rukou od premiéry z Divadýlka odešla. Však my se s tím popereme. Další představení nás čeká 17. 6. v Bělé pod Bezdězem od 19,30, tak se stavte podívat, jak si to pěkně sedne.

A pamatujte, chodit do divadla je normální, i když je léto. V divadle se krásně ochladíte.
-mat-

Komentáře