Na obzoru (f)RACEK




Otázka, která zazněla krátce po premiéře Vávry - "Co dál?", je zodpovězena. Po drobném zakolísání ve výběru našeho dalšího repertoáru se odvážně pouštíme do veleklasiky. Racek od Antona Pavloviče Čechova. Ale neděste se. Nepůjde o zásadní drama. Určitě ne v našem podání. Chci se spolu s herci na text podívat, tak jak ho autor psal - komedii o čtyřech dějstvích. Někdy hořkou, někdy krutou až černou, ale komedii. A jaké je obsazení? Tady je: 

IRINA ARKADINOVÁ, provdaná TREPLEVOVÁ, herečka - Jitka Urbanová
KONSTANTIN TREPLEV, její syn - Vojta Hajný j.h.
PETR SORIN, její bratr  -  Radek Kotlaba
NINA ZAREČNÁ, dcera bohatého statkáře - Tereza Juhaňáková
ILJA ŠAMRAJEV, Sorinův správce  - Petr Havlík
PAVLÍNA, jeho žena  -  Marcela Paterová
MÁŠA, její dcera  - Lucie Kroupová
BORIS TRIGORIN, spisovatel  -  Libor Ševců
JEVGENIJ DORN, lékař  - Petr Matoušek
SEMJON MEDVĚDĚNKO, učitel – Laďa Niklíček

Premiéra je předběžně stanovena na říjen. Původně plánovaná hra od Václava Havla se sice konat nebude, ale slíbili jsme si s Radkem Kotlabou, že něco malého přesto k výročí "sametu" uděláme, alespoň jevištní čtení autorů, kteří mají k tématu co říci. 
Na podzim se také rozběhne zkoušení další, tentokrát "celosouborové" hry - snad konečně (!) s židovskou tématikou. Víc prozrazovat nebudu a nechci, vše je ve stádiu zrodu - opět, jako již tradičně, počítáme s premiérou v únoru 2020. 
A navíc, dneska jedeme na Maryšu. Zítra bude krátké ohlédnutí za Příbramskou inscenací. Těšíme se. Vávra míří na Maryšu...
Krásný den a pamatujte - chodit do divadla je normální.
-mat-

Komentáře