9. 4. 2019_Bé pětka_srovnávací zkouška


Při zkoušce, se občas musí zaskočit i za ty, kteří zrovna chybí.
Zleva Luboš Dvořák (Evička) a Jenda Hejdrych (Péťa Bajza)

Čas od času se musí představení zpřesnit. Vrátit ho do původních kolejí. Nejlepší je, když jsou na té zkoušce přítomní všichni kdo v něm i hrají, popřípadě zvučí a svítí. Ale jak dokládá úvodní fotka, není to vždycky podmínkou. I když to společné práci moc nepomáhá. No co naděláme.
A v úterý 9. dubna nastal ten okamžik, kdy jsme se o to pokusili. Zpřesnit text na jevišti. Zpřesnit zvučení. Děda Vašek (Hájek) zasedne v pátek a sobotu za pult bez nápovědy, a všichni jsme si chtěli být jistí, že to společně klapne. Jak na jevišti, tak i v kabině. Aby z jeviště zaznělo pro kabinu, co zaznít má a naopak a aby nám na scéně děda Vašek pomáhal přesným vypuštěním skladeb. Tolik teorie. Tak jsme si to představoval, když jsme zkoušku plánovali.
A jaký byl reál? Tři lidi nebyli na zkoušce. Dál. Neuvěřitelný rachot, zmatek, hluk, samozřejmě několikeré vracení. Tedy textu a děje. Nikoliv obsahů našich útrob. Zatím. A do toho řada vtípků, lehké hysterie (Ježíší dělejte, Ticho vzadu, Klid, Jedem atd.), hraní her na mobilech, řada nutných a neodkladných SMS, nezbytných řešení čehokoliv, chaotické doplňovaní věcí z fundusu...
To byla úterní zkouška v kostce. Těžko na cvičišti, lehko v boji. Pokud tahle průpovídka platí, bude pátek i sobota brnkačka.

Komentáře