Divadelní deník_Benátky nad Jizerou_9. 1. 2019

Poslední zkouška před premiérou Rue Bonaparte 17. Od soboty neuvěřitelný pokrok. Za tři dny si to pěkně sedlo. Pokrok vidět zvlášť u mladých (Klára Svítilová, Vojta Srnec, Markéta Šnajdrová i Barča Poláková). Ostatní standardní výkon.
Moc se mi líbí Veronika a Miloš v ústřední roli páru, který se nastěhuje do nového bytu. Miloš je velmi vtipný v komentáři ráznější Veroniky. V druhé alternaci je Karolína Srncová. Díky Bohu je jiná, daleko vlídnější,ale přesto je cítít taková, jako urputnost...Velmi dobrá a uvěřitelná je Soňa v roli domovnice Duchampové. Trochu se bojím o Jíšáka a jeho znalost textu. Občas je vidět zřetelná nejistota. Lukáš Jirků je taky dobrý - hraje obě role, které jsem hrál kdysi já - Rusáka a gestapáka. "Starší" Vojta obě své role zvládá s přehledem. Mladší Vojta sem tam váhá, ale úžasně se zlepšila řeč. Ještě v sobotu to bylo k neposlouchání. Největší pokrok, podle mě udělal Klára Svítilová - umírněná gesta, jasné repliky, věřím jí to. Anička Šimůnková je dost šikovná. Od začátku. Taky se posunuje, ale jinak než ti ostatní mladí. Je to takový postup dovnitř, jako upevnění. Zuzana Hegelová se taky posunula kupředu. Zdena není špatná, ale potřebovala by větší prostor. Lukáš Fila - standard. Nedostatky maskuje prdelkami - zítra se z toho podělá.
U většiny je cítit nervozita. Dokonce i u těch zkušenějších. Končíme něco po 21.00, zítra v 19.00 vypukne první premiéra. (Dvě jsou kvůli alternacím, v sobotu druhá). Kupodivu se vůbec nebojím, myslím, že to dopadne dobře.

Komentáře