Dva herci z Divadýlka v jednom pořadu ČT

 


Jen pro úplnost, protože to Do zákulisí... patří, přikládám článek od Martina Weisse z facebooku:

"Mistr Matoušek a mistr Dvořák dnes v éteru České televize!
Dnes v 21:50 začíná na ČT2 dokudrama Postoloprty: česká odplata, ve kterém můžete vidět naše herce Petra Matouška a Luboše Dvořáka. Snímek režiséra Jakuba Wehrenberga připomíná masakr několika tisíců lidí po skončení 2. světové války v Postoloprtech na Žatecku a je rekonstrukcí vyšetřování parlamentní komise.
Petr a Luboš se na Kavčích horách začátkem roku 2021 potkali na castingu vlastně náhodou. Luboš už s režisérem Wehrenbergem točil, Petra na konkurs poslala castingová agentura. Petr ve filmu ztvárnil národně socialistického poslance Karla Kácla, člena parlamentní komise, Luboš se posadil na druhou stranu stolu, mezi vyslýchané. A chlapci si zahráli v dobré společnosti, v dalších rolích se ve filmu představují herci z plzeňského Divadla J. K. Tyla nebo Horáckého divadla v Jihlavě.
Petr strávil na Kavčích horách tři nebo čtyři natáčení dny. Studio, kde se točilo, sousedilo s respiriem, které se občas objeví jako pozadí při rozhovorech na ČT1, když zpovídají protagonisty Otázek Václava Moravce. A k vidění tam bylo i pár profláklých ksich…obličejů. A jen pro zajímavost, náš principál si v rámci natáčení dal asi po 18 letech cigaretu. Pachuti v ústech se prý potom nemohl zbavit ještě několik dní."
Film si dnes večer můžete přehrát i online: https://www.ceskatelevize.cz/.../12207239902-postoloprty.../




Komentáře