2019_10_12_Moravské turné_Židlochovice, Vávra_02, [No. 19]


Kdepak Morava - Amerika to byla - Snídaně ve velkém stylu

Ráno ve Velkých Opatovicích bylo pro mnohé kalné. Zvlášť pro našeho dědu Vaška Hájka, který se probudil s tak hlubokým hlasem , že by se za něj nemusel stydět ani Miroslav Moravec nebo slavný zpěvák Silva, co v |Moskvě zpíval dolní C. Trochu nás to vylekalo, ale děda se držel statečně a kloktal slivovici. Celý den. V průběhu dne mluvil chvíli jako černoch, pak zase jeho hlas připomínal rockového zpěváka po šesti turné a třech tripech. A když už jsem u dědy - všechna tři představení mu velmi sedla. Hrál naprosto úžasně. Takže dědo palec nahoru.
Ale pojďme dál. Vyrazili jsme do Židlochovic, kde jsme měli hrát od 16 hodin.
Ještě před Černou horou jsme zastavili u čerpací stanice Eurobit a skočili si na snídani do EB Dinners. Rázem jsme se ocitli v šedesátých letech v Americe, v Bílém domě byl J. F. K. a svět byl v pořádku. To všechno podpořeno ještě hudebními fláky z těch let. A hlavně - snídaně naprosto - wow - míchaná vajíčka, slanina, párečky, fazole (vynikající), opečené tousty polité rozpuštěným máslem. Naše děvčata, alespoň některá, si dala palačinky s borůvkami a přelité javorovým sirupem. No zkrátka Amerika.
Do Židlochovic jsme dojeli něco málo před jednou hodinou odpolední, zaparkovali a vydali se - kam jinam, než na oběd. Restaurace pod komínem byla vytvořená z bývalého cukrovaru a už na pohled byla velmi příjemná. Obsluha milá, pivo vychlazené a a filírovaná (nakrájená 😂) panenka s pepřovou omáčkou a skvělými opékanými bramborami bezkonkurenční. Možná se vám zdá, že jsme jen jedli. Tak to ne. Taky se dost pilo.
A taky se hrálo. A v Židlochovicích se hrálo pěkně. Velký sál místní Sokolovny sice nepraskal ve švech - venku slunce lákalo do přírody a to je konkurence, které se špatně odolává. Ale diváci kterých bylo něco ke třiceti, po několika úvodních minutách naskočili na společnou vlnu spolu s námi a bavili se. Na závěr nás odměnil opravdu vřelý a upřímný potlesk. Mě osobně potěšil bratr sokol, který za námi po představení přišel a povídá: "Teda, na to že néste odtud, tak mlovíte betelně". No vidíte a my se tak báli.
Po představení jsme všechno rychle naházeli do přívěsu a tradá směr Velké Němčice. A další Sokolovna. Radka Schardová ná uvítala se slovy : "Tak sa úplně bojím, u nás je svatba pro 150 lidí, a v televizi začíná Superstar. Tož snad dondů".
A došli. A ještě se musely přidávat židle. Za tři dny asi nejlepší představení. Moc jsme si to užili. Radka jako pořadatelka se o nás taky pěkně postarala - víno, chlebíčky (spíš chleby) byly moc dobré a navíc jsme ještě po představení zakusili sklípkování - prohlídku sklípků Radka Nečase. Tedy ne plicních, ale těch s vínem. A bylo to tak veselé, že nás cestou domů Petr Havlík pořád musel krotit. Petr, který víno nepije a byl s námi jen z čiré radosti, že je s námi, jako jediný střízlivý, ale neměl s naším uklidňováním šanci.
Všechno bylo fajn, ale já když jsem ulehal, už jsem se těšil na den bez alkoholu. A nebyl jsem sám...
A ještě fotogalerie.

Choďte na divadlo, i když vás přinutí pít. Ono to zase tak strašný není 😋.
-mat-

Komentáře